Pubquiz

Verbroedering en gezelligheid bij ETZ Kennisquiz

Quizzen, ik ben er dol op. Of het nu een spelletje 30 seconds met vrienden, een potje Trivia Crack op mijn telefoon of een pubquiz in de kroeg is, ik houd er van! Vooral een pubquiz of popquiz is mijn ding. Mijn fanatisme schuif ik ook niet onder stoelen of banken. Met een verhoogde hartslag zit ik aan de tafel, heb blozende wangen en kan bijna niet stilzitten.

Quiz tsunami

Deze week was het drie keer raak. Zaterdag speelden we de pubquiz bij de Zoete Inval in Waalwijk. Na een zinderende avond konden wij met Joa Zeetie onze handen in de lucht steken. Een verrassende overwinning! Maandag deden we mee met de pubquiz bij één van mijn favoriete kroegen, Polly Maggoo in Tilburg. Geen winst. Niet eens dichtbij. Wat een hoog niveau! En gisteren een quiz van andere aard: de ETZ Kennisquiz.

Samensmelting

In het St. Elisabeth Ziekenhuis al een aantal jaar een traditie, maar voor medewerkers van het TweeSteden ziekenhuis nog onbekend terrein. Dit jaar was er voor het eerst een gezamenlijke quiz: de ETZ Kennisquiz. Zoals het TweeSteden al jaren een sportdag had, sloot het St. Elisabeth daar later bij aan. Een mooie samensmelting.

Team Samensmelting was dan ook één van de dertig deelnemende teams bij de quiz. Een team van de afdeling P&O. Niet de mooiste naam (sorry collega’s), maar het stond wel symbool voor deze avond. Zij hadden een ‘gemengd’ team samengesteld. Dat hadden wij als afdeling Communicatie ook. Teamleden van beide ziekenhuizen. Voor ons overigens heel normaal, omdat we al anderhalf jaar één team zijn.

ETZ Kennisquiz 2015 | Niels Vandormael en Patrick Brok

Selfie met stagiair Niels Vandormael bij de Kennisquiz. Joa Zeetie!

Top organisatie

Dertig teams dus. Meer mocht niet. Anders hadden er vast nog meer teams zich aangemeld bij de organisatie. Maar vol was in dit geval vol. De organisatie was in handen van collega’s van het OOC/Leerhuis. En hoe! Ze schotelden de ruim 200 aanwezige collega’s een mooi programma voor. Veel collega’s droegen een carnavaleske outfit en richtten hun tafeltje in met van alles en nog wat. Aan creativiteit geen gebrek!

De catering zorgde voor heerlijke hapjes en drankjes en de dj draaide opzwepende muziek; van Carnaval tot House en alles ertussenin. O ja, er was ook nog een quiz, in vier rondes stelden ze een grote diversiteit aan originele vragen. Meedoen was belangrijker dan winnen. En in dit geval vond ik dat zelf ook 😉

Bij zijn is meemaken

Het mooiste was het samenzijn met elkaar, als team, maar vooral ook met collega’s van andere afdelingen. Samen lachen, samen proosten. Een mooie verbroedering van medewerkers van de twee ziekenhuizen.

Kortom: een meer dan geslaagde avond, waarbij de fusie nog dichterbij komt. In 2016 als we écht één ziekenhuis zijn, volgt een nieuwe editie van de Kennisquiz. Ik ben zeker weer van de partij! Bij zijn is meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.