Contenttypen website Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Elfde van d’n elfde: start relatie met Kentico

Het project nieuwe website van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is in volle gang. Vandaag schreven we een nieuw hoofdstuk bij: de kennismaking met Kentico. Woensdagmiddag gaf Jeroen Fürst, Kentico eindbaas van TrueLime, mij en Marc Marinus een introductie van het Content Management Systeem (CMS). En ik kan je zeggen… wat een feest is het toch om hiermee te werken! En wat is Jeroen een fijne vent.

Happy

Ik keek al een paar weken uit naar dit moment. Net als een kind uitkijkt naar het nieuwe Speelgoedboek van Intertoys rond deze tijd van het jaar of iemand die niet kan wachten de nieuwste smartphone in te winkel te halen. Woensdag 11 november stond rood omcirkeld in mijn agenda. Elfde van d’n elfde was voor mij als Brabo dit keer niet de opening van het carnavalsseizoen, maar het begin van mijn relatie met Kentico.

Natuurlijk leg ik het er nu een beetje dik bovenop, maar het is écht zo. Na de hartelijke ontvangst van MVP Jeroen waren we klaar voor een spoedcursus Kentico. Laptop in de aanslag, een goede kop koffie erbij én een klein taartje. Het was ook voor TrueLime een feestdag, want het bedrijf bestaat nu precies één jaar.

Intuïtief

Inloggen maar op de demosite en meters maken! Met ook een pen en schrijfblok in de aanslag kijken we naar de eerste uitleg van de backend van het CMS. Al snel kon ik het schrijfblok in mijn rugzak stoppen, want het dashboard sprak voor zich. Ook de knoppen spreken voor zich. Hoe intuïtief! Binnen een paar minuten was ik al verliefd op het systeem. Wat een gemak! En nog zonder uitgebreide uitleg, mochten we zelf aan de gang.

In de vingers

Een nieuwsbericht aanmaken, een nieuwe slider toevoegen, een contactformulier in elkaar klikken, het navigatiemenu aanpassen, media toevoegen. We hadden het zo in onze vingers! Een verdienste van ons, een verdienste van Kentico maar zeker ook de verdienste van TrueLime en met name Jeroen. Binnen een kleine drie uur voelde ik mezelf al een soort MVP.

Liefde op het eerste gezicht

Ik kijk er naar uit om de komende weken onze navigatieboom te bouwen, onze homepage in te richten en de verdere content te vullen in de nieuwe ETZ-website. Veel content staat te springen om in het CMS te komen. Specialismen, afdelingen, specialisten, behandelingen, ziekenhuisinformatie, nieuws en vacatures: nog even geduld a.u.b.!

Contenttypen website Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Alle soorten content voor de nieuwe website van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis staat te trappelen om kennis te maken met het CMS Kentico.

Ondanks de korte tijd tot aan januari 2016 kijk ik met vertrouwen naar dit proces. Het CMS is intuïtief en de begeleiding is top. Liefde op het eerste gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.