Stempel fusie ETZ. Binnenkort komt het nieuwe logo!

Grote betrokkenheid collega’s bij de totstandkoming ETZ-website

Belofte maakt schuld: het is weer tijd voor een korte update over de voortgang van de nieuwe website van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Zoals jullie weten heb ik me de afgelopen twee maanden met collega Marc Marinus en projectleider Peter Schouten van het ETZ vooral bezig gehouden met het benoemen van de eigenschappen per contenttype, het puzzelen van een globale navigatie en het prioriteren van onze wensen.

Sprints

De prioriteiten zijn gesteld, oftewel de must haves, should haves, could haves en would haves zijn benoemd voor deze eerste fase tot aan de livegang in januari 2016. Het is nu aan de mannen van TrueLime om de site écht te gaan bouwen. In nauw overleg en in sprints van steeds drie weken worden er steeds meer componenten opgeleverd. En het moet gezegd: het begint al iets te worden!

Op dit moment zitten we in sprint drie. In deze sprint rondt TrueLime onder andere het design en de front end (het deel van een website wat de bezoeker ziet) af. Projectmanager Bastiaan kadert de activiteiten van deze sprint mooi af, zodat de focus blijft op de meest belangrijke onderdelen. Voor nu. In de vierde sprint komen de volgende componenten aan bod.

Uitdaging

Of wij in de tussentijd stil zitten? Nee, integendeel! Behalve de training in ons nieuwe CMS Kentico, zijn we vooral bezig met het (her)schrijven van de huidige content en het bespreken van de wensen met specialisten, hoofden, verpleegkundigen en andere medewerkers. Een extra uitdaging, omdat de informatie op de huidige websites van het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis niet overeenkomen. Die teksten gieten we in een ETZ-jasje!

Banner 3 locaties ETZ

Het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis zijn bestuurlijk gefuseerd. Ook de drie vestigingen zijn alvast ‘samengesmolten’. Vanaf januari 2016 zijn we écht één. Ook de nieuwe website gaat dan live. Beeld: ETZ.

Wensen

De nieuwe website van het ETZ wordt een feestje van iedereen, dus we proberen zoveel mogelijk wensen mee te nemen vanuit de diverse specialismen. Belangrijke taak voor ons is dan ook om een zo generiek mogelijk sjabloon neer te leggen voor een specialisme, afdeling, behandeling en een specialistenprofiel. Dat is uiteraard lastig, maar in veel gevallen valt daar echt wel een mouw aan te passen.

Betrokkenheid

Het is tof om te zien dat zoveel medewerkers en specialisten betrokken zijn bij dit project. Deze week alleen al voerde ik gesprekken met afgevaardigden van Neurologie, Longgeneeskunde, KNO, Intensive Care, Cardiologie, Medische Psychologie en Radiologie. Iedereen hecht belang aan duidelijke en up-to-date informatie voor onze patiënten, (toekomstige) medewerkers, verwijzers en alle andere doelgroepen.

In deze drukke tijden van de fusie vind ik het echt geweldig dat zoveel collega’s de tijd nemen om mee te denken. En ikzelf krijg een kick als ik weer een positief gesprek heb afgerond. Het voelt heerlijk om specialisten en medewerkers advies te geven, samen de juiste informatie boven tafel te krijgen en de (toekomstige) wensen vast te stellen.

Doorontwikkeling

2016 wordt het jaar om de site verder door te ontwikkelen. Er komen extra modules en bijvoorbeeld ook een speciale kinderwebsite. Wij houden de content up-to-date, maar door de feedback van onder andere patiënten, medewerkers en verwijzers gaan we ook de online gebruikerservaring verbeteren. Want die toetsingsmomenten zijn enorm waardevol. Al is het een utopie om de site voor iedereen optimaal te maken. Zoveel wensen, zoveel smaken.

1 reactie to Grote betrokkenheid collega’s bij de totstandkoming ETZ-website

  1. Maarten schreef:

    Leuk dat je een kijkje geeft in jullie keuken. Lees met plezier je updates. Gr. M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.