Mark Cavendish wint veertiende etappe Tour 2016

Cavendish en Dennis verlaten Tour vanwege Rio

Etappewinst en geel voor Cavendish | etappe 1 Tour de France 2016

Op de rustdag maakte Mark Cavendish bekend de Tour de France te verlaten. Een begrijpelijke keuze van de Brit. Met vier etappezeges was zijn Tour méér dan geslaagd. Een vermoeide Cavendish gaat zich niet nóg verder uitputten in de komende bergetappes in de Alpen. Cav gaat nu in volle voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Cavendish won de eerste, derde, zesde en veertiende etappe deze Ronde van Frankrijk én droeg voor het eerst de gele trui. De sprinter van Dimension Data behaalde al dertig zeges in de Tour. Recordhouder is de levende legende Eddy Merckx. De Belg pakte liefst 34 ritoverwinningen.

Dennis

Ook Rohan Dennis hield de Tour de France voor gezien. De Australiër gaat voor goud op de Olympische tijdrit en wil zich daarop focussen. Verder koersen in de bergen had voor de renner van BMC geen enkele zin. De eerste geletruidrager van de Tour van 2015 werd vorige week in de tijdrit op gepaste afstand van winnaar Tom Dumoulin vijfde.

Uitvallers

Inmiddels zijn er 17 uitvallers in deze Ronde van Frankrijk. De uitvallers op een rij:

Jesús Herrada (Movistar), Alberto Contador (Tinkoff), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Mathias Frank (IAM Cycling), Matti Breschel en Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac), Rohan Dennis (BMC), Mark Cavendish en Mark Renshaw (Dimension Data), Thibaut Pinot, Matthieu Ladagnous en Cédric Pineau (FDJ), Michael Mørkøv en Jurgen Van den Broeck (Katusha), Jens Debusschere (Lotto Soudal), Angelo Tulik (Direct Energie) en Simon Gerrans (Orica-BikeExchange).

Bekijk de volledige deelnemerslijst van de Tour de France 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.