Greipel opnieuw de snelste op Champs-Élysées

De slotetappe in deze Tour de France is gewonnen door André Greipel. De Duitser was op de Champs-Élysées iets sneller dan groenetruidrager Peter Sagan. Greipel, in deze Tour nog niet op dreef, won vorig jaar ook al in Parijs. In de fietsende parade naar Parijs werd Alexander Kristoff derde. Chris Froome verzekerde zich van zijn derde Tourzege.

Geletruidrager Chris Froome met zijn ploegmaten van Sky over de finish

Winnaars truien Tour de France 2016

De gele trui was net als in 2013 en 2015 voor Froome. Romain Bardet en Nairo Quintana mochten met hem het podium op als nummers twee en drie.

Peter Sagan veroverde voor de vijfde keer op rij de groene trui. In het puntenklassement had hij bijna 250 punten meer dan nummer twee Marcel Kittel. Ook werd Sagan deze Tour uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner.

De bolletjestrui van 2016 ging naar Rafal Majka. De Pool van Tinkoff won weliswaar geen etappe, maar na het afhaken van zijn kopman Alberto Contador kon hij wel voor het bergklassement gaan. Het is na 2014 de tweede keer dat Majka de bolletjestrui veroverde.

Adam Yates was de beste jongere in deze Tour. De Brit werd uiteindelijk vierde in het algemeen klassement en kreeg de witte trui.

Movistar, het team van Quintana en Valverde, won evenals vorig jaar het ploegenklassement.

Uitslag en klassementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.