Mark Cavendish wint veertiende etappe Tour 2016

Vierde etappezege voor Cavendish deze Tour

Mark Cavendish wint veertiende etappe Tour 2016

En dat is nummer vier! Mark Cavendish heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Britse sprinter kwam uit het wiel van Marcel Kittel en versloeg Aleksander Kristoff en Peter Sagan met een duidelijk verschil in de massasprint. Het is de dertigste ritzege in de Tour voor Cavendish.

Het was een relatief rustige dag voor de klassementsrenners. Dat mocht ook wel na de rit naar de Mont Ventoux en de zware individuele tijdrit. Het leek even opnieuw een wandeletappe te worden, want in het eerste uur werd slechts 30 kilometer afgelegd. Gelukkig voor de kijkers kwam er toch nog een kopgroep.

Vlucht van de dag

Jeremy Roy ging weer eens in een ‘kansloze’ ontsnapping. Roy kreeg Martin Elmiger, Cesare Benedetti en Alex Howes mee. De vier vluchters mochten lang op kop blijven rijden, maar het peloton had het kwartet altijd in het vizier. Elmiger en Roy hielden de vluchtpoging het langste vol, maar zij werden op drie kilometer van de finish ingerekend door het op hol geslagen peloton.

Morgen een heel andere dag op het programma. Het woord is dan weer aan de klimmers en de klassementsrenners.

Uitslag en klassementen

Gele trui: Chris Froome
Groene trui: Peter Sagan
Bolletjestrui: Thomas de Gendt
Witte trui: Adam Yates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.