Patrick en Charlotte voor Open Dag ETZ

Geslaagde social media campagne Open Dag ETZ

In 2016 hield het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) voor het eerst in jaren weer een open dag (op 5 november 2016). Samen met collega Charlotte Reddingius zette ik een succesvolle social media campagne op. Mede door deze inzet is de open dag een groot succes geworden. We bereikten honderdduizenden mensen met onze updates, filmpjes en foto’s.

Wat ging hieraan vooraf?

Zoals ik al zei bereikten we met onze tweets, Facebook-posts en website enorm veel (potentieel) geïnteresseerden. Als je uit de regio Tilburg / Waalwijk komt, kon je gewoon niet om onze open dag heen. De betrokkenheid was enorm. Filmpjes werden veelvuldig gedeeld en mensen raakten enthousiast. We werkten langzaam naar het hoogtepunt: de Open Dag ETZ.

De voorbereiding met Charlotte verliep soepel. Als enthousiaste kartrekker van dit megaproject wist ze veel collega’s te overtuigen om hun afdeling in de etalage te zetten tijdens de Open Dag. Samen met Charlotte bedacht ik hoe en wanneer we social media in gingen zetten. De rest is geschiedenis.

Social media updates

Vooral op de pagina van het ETZ en het Facebook-evenement zorgden we wekelijks (en soms wel dagelijks) voor de nodige updates. Wat kon je als bezoeker verwachten? Een heleboel! Om maar wat te noemen: proefjes doen in het laboratorium, zelf gipsen, een kijkje nemen in het Gamma Knife Centrum en op de operatiekamers, lekkere pannenkoeken bakken, het gehoor testen, muziek maken in de Guus Meeuwis Muziekids studio en nog véél meer. Tientallen afdelingen gooiden de deuren open.

Terugblik

Ik kijk met een trots gevoel op deze dag. Het ETZ heeft zoveel gepassioneerde medewerkers die zich tijdens de Open Dag op drie locaties inzetten. Liefst 10.000 bezoekers waren daar getuigen van. De stroom aan mooie reacties op de dag zelf van bezoekers, maar ook online, doet je goed. Dan merk je dat we met zijn allen toch écht iets bijzonders neergezet hebben.

Kijk eens naar de tweets met #opendagetz of neem een blik op de evenementenpagina op Facebook, waar we een deel van de updates plaatsten. Check ook het fotoalbum om een indruk te krijgen van deze buitengewoon geslaagde dag. Tenslotte hieronder nog enkele feitjes in de Infographic van de Open Dag ETZ.

Infographic Open Dag ETZ

De Infographic van de Open Dag ETZ. Bron: ETZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.