Zoekmachine Google

12 feitjes over Google die je zou moeten kennen [Infographic]

Eén op de zes mensen in de wereld gebruikt Google. We googlen wat af met zijn allen. Op het moment van het schrijven van dit artikel passeerde het aantal zoekopdrachten in zestig seconden de 3,5 miljoen. Na het beluisteren van je favoriete nummer op Spotify zijn er al meer dan 13 miljoen searches geweest. En zo kunnen we nog wel even verder gaan met de duizelingwekkende cijfers.

Dit soort feitjes over Google kwam ik tegen in een prachtige Infographic op Socialmediatoday.com. Feitjes die een (online) marketeer zeker zou moeten kennen. Inmiddels staan er her en der achterhaalde getallen in, want de cijfers dateren van eind september 2016. Als je in de Infographic kijkt, zie je dat er bijvoorbeeld 2,3 miljoen zoekopdrachten per minuut gedaan worden. Wil je zelf even testen hoe veel Google Searches er per seconde gedaan worden? Check Internet Live Stats.

Wist je dat…?

Ben je al aan het scrollen gegaan? Nee? Dan geef ik je voor het bekijken van de infographic nog drie wetenswaardigheden over het zoeken op Google en SEO.

  • wist jij dat aan bijna 90% van onze beslissingen een online zoektocht voorafgaat?
  • wist jij dat de top-5 van de Google zoekresultaten liefst 70% van de clicks oplevert?
  • wist jij dat een slechte mobiele website een negatieve invloed heeft op je Google ranking vanwege het aangepaste SEO algoritme?

Infographic - Google Facts die iedere marketeer moet kennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.