videoadvertentie

Facebook test advertenties in video’s

Zit je net lekker online een filmpje te kijken, komt er ineens een commercial voorbij. Niets is irritanter dan advertenties tijdens een video. Ook een reclamefilmpje van 30 seconden vóórdat je video start, is een grote frustratie. Op YouTube zijn pre-rolls en mid-rolls (advertenties vóór en tijdens het filmpje) al jarenlang de gewoonste zaak van de wereld. Nu gaat Facebook ook met videoadvertenties aan de gang. Irritant, maar business is business.

Reclameonderbreking in video’s

Het eerste kwartaal van 2017 staat voor Facebook in het teken van het ontwikkelen van zogenaamde ad breaks. Deze mid-rolls worden ingevoegd op de helft van de video. Als je daarvoor kiest tenminste. Reclames komen namelijk niet zomaar in video’s terecht. Als je een filmpje op Facebook plaatst, mag je kiezen of je advertenties wil vertonen. Kies je daarvoor, dan krijg je 55 procent van de winst.

Money, money, money

Het doel van Facebook is natuurlijk om nu ook inkomsten te genereren uit video’s. Geld is de belangrijkste drijfveer. Want de overige 45 procent belandt op de toch al uitpuilende bankrekening van het bedrijf van Mark Zuckerberg. Het doel is ook om vloggers aan te spreken die tot nu toe alleen op YouTube video’s uploaden.

Facebook genereert inkomsten uit videoadvertenties

Om advertenties in te zetten, moet het filmpje trouwens minstens 90 seconden lang zijn. Als je dan geld wilt verdienen, moet je dus wel de aandacht van de kijker vast weten te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.