Basketballclub Langstraat Shooters

BC Langstraat Shooters

Ik ben van jongs af aan besmet met het basketballvirus. Geen vervelend virus overigens. Mijn vader was al lid van WSC Basketball en ook mijn zus Debbie was al vroeg aan het basketballen. Ik werd in 1990 lid van WSC. Ik was zes en liep de hele dag met een basketbal in mijn handen. Ooit gold ik als talent. Die goeie, oude tijd. Hele weekenden hing ik in de sporthal. Om andere teams aan te moedigen, vrijwillig taken uit te voeren, maar bovenal natuurlijk ook om zelf wedstrijden te spelen.

WSC Basketball

Ik mag zelfs zeggen dat ik op een Nederlands Kampioenschap heb gespeeld. In mijn jeugd, op mijn elfde, werden wij met het kleine clubje WSC knap tweede van Zuid-Nederland. Als enige team zonder mooie gesponsorde tenues stonden wij daar dan. Dat kleine clubje uit Waalwijk, met mijn vader als bevlogen coach aan de zijlijn. Het was gaaf. We speelden tegen allerlei gasten van het Nederlands team en uiteindelijk werden we negende van Nederland.

Naast het basketball deed ik ook nog allerlei vrijwilligerswerk bij de basketballclub. Ik maakte het clubblad van WSC Basketball, organiseerde (samen met anderen) ieder jaar evenementen en toernooien, ik schreef artikelen voor de nieuwsbrief, haalde oud papier op en deed de ledenadministratie. Een echt manusje-van-alles dus.

In 2010 werd ik ook nog bestuurslid bij WSC Basketball. Mijn aandachtsgebieden waren:

  • ledenadministratie;
  • digitale nieuwsbrief;
  • Public Relations;
  • website;
  • social media.

BC Langstraat Shooters

Vanaf augustus 2013 ging WSC Basketball samen met BC Starz ’81 uit Kaatsheuvel op in BC Langstraat Shooters. Op dat moment was ik helaas zelf niet meer actief basketballers, vanwege een afgescheurde kruisband. Ik gooi nog wel eens een balletje (tijdens toernooien), maar speel geen wedstrijden meer. En dat is jammer.

Vanaf de fusie tot en met september 2016 was ik bestuurslid communicatie van BC Langstraat Shooters. Ook nu had ik weer dezelfde aandachtsgebieden in mijn pakket. Ik was daarnaast verantwoordelijk voor de content op de website, social media en de wekelijkse nieuwsbrief van Basketball Club Langstraat Shooters in Waalwijk. Na het neerleggen van mijn functie als bestuurslid ben ik alleen nog vrijwillig aan het werk om de communicatie te ondersteunen.

Teamfoto WSC Basketball Heren 1 in 2010

Teamfoto van het Heren 1 team van WSC Basketball in 2010.Reacties zijn uitgeschakeld