logo ETZ

Online communicatieadviseur bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Na de fusie van het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis gaan we sinds 1 januari 2016 door het leven als ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Ik ben verantwoordelijk (advies en beheer) voor de online communicatie van het ETZ. Denk aan de website, social media, het intranet en andere digitale communicatiemiddelen.

Carrière in een notendop

Sinds juni 2010 werk ik in het ziekenhuis. In eerste instantie als webredacteur verantwoordelijk voor het redigeren van content voor intranet en het bijhouden van de website voor het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk. Al snel na mijn aantreden ben ik begonnen met het opzetten van diverse social mediakanalen, zoals Twitter, Facebook en YouTube. Ik bouwde daarnaast aan de nieuwe website van het TweeSteden (in WordPress), hield me bezig met de arbeidsmarktcommunicatie en ik schreef artikelen voor onder andere het huis-aan-huis magazine en het personeelsblad.

Daarnaast begon ik steeds vaker social media campagnes te bedenken en uit te voeren en online communicatieadvies te geven. In 2013 werd mijn functie omgezet in communicatieadviseur op de afdeling Marketing & Communicatie. In augustus 2013 ontstond een bestuurlijke fusie tussen de twee ziekenhuizen. Medio 2014 heb ik samen met enkele collega’s binnen SharePoint 2013 een nieuw intranet gemaakt voor het gefuseerde ziekenhuis. In 2016 volgde de gezamenlijke website en de samenvoeging van de social mediakanalen.

Puzzel website

Prachtige illustratie via Frank a Do. Illustratie door Pauline Baartmans.

Website ETZ

Een nieuwe website ontwikkelen, navigatie en structuur bedenken, content maken en site optimaliseren voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Een heel interessant project met enkele leerzame momenten. In juni 2016 konden we eindelijk live gaan met versie één. Eind 2016 begonnen we achter de schermen met versie 2.0, omdat veel functionele en visuele wensen nog niet doorgevoerd konden worden bij de eerste livegang. Het belangrijkste was dat er één online visitekaartje was. Dat is gelukt. Nu op naar een next level.

LinksReacties zijn uitgeschakeld